Nieuws

Belfeldia handhaaft zich in 4e klasse!

17 juni 2024

Belfeldia blijft ook volgend seizoen actief in de vierde klasse. Het team van Goran Stojiljkovic heeft, met veel inzet, een strafschoppenreeks afgedwongen en deze gewonnen.

Zwentibold en Belfeldia streden beiden om lijfsbehoud. Zwentibold-trainer Martin van der Kreeft was optimistisch: “We hebben een goede uitgangspositie en speelden vorige week gelijk tegen Belfeldia op natuurgras. Op ons kunstgras hebben we zeker een voordeel. Maar de bal is rond, dus alles kan gebeuren.” En dat bleek. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Tom Keltjens was dichtbij een doelpunt voor Belfeldia, maar zijn schot raakte de lat. Bij Zwentibold werd een treffer afgekeurd. Scheidsrechter Luuk Thissen keurde aanvankelijk het doelpunt goed, maar op advies van grensrechter Levi Rooijakkers werd het alsnog afgekeurd wegens hands van Niek van der Kreeft.

In de tweede helft werd Zwentibold steeds sterker. Uiteindelijk scoorde Rick Heijmans in de 78e minuut uit een voorzet. Belfeldia was aangeslagen, maar Zwentibold miste kans na kans, waardoor Stefan Turkenburg in blessuretijd de 1-1 kon maken uit een voorzet. In de verlenging kreeg Zwentibold een penalty na een handsbal van Tom Keltjens. Belfeldia-keeper Finn Valckx stopte de inzet van Julian Koenen, waardoor de wedstrijd gelijk eindigde.

De beslissing viel uiteindelijk via strafschoppen. De eerste twaalf penalty’s werden allemaal benut. Thuur Brouwers van Zwentibold schoot tegen de paal en invaller Miquel Frank besliste de wedstrijd door de laatste penalty te scoren. “Niemand wilde de laatste penalty nemen. Toen ik de aanloop nam, wist ik al dat ik had gescoord,” zei een uitbundige Frank na afloop.